Automate your Marketing
with Womplify

fathin's FotoPage

By: fathin zuhir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 25-May-2010 07:01 Email | Share | | Bookmark
Hello.. name is tommy (at least that's what my owner call me)..i am 2 years old..owh don't get me wrong, i'm not persian, im just domestic long hair...i am a litter trainned but i did spray here and there sometimes..well,that's to mark my territory,it's just my nature, i dont see anything wrong. my physical is big and my face look fierce, but im actually a coward.

i love outdoor but my owner seems afraid to let me out of my cage by owner just dont understand me...i need FREEDOM..almost everynight, i was visited by other stray cats..i envy them..they got the freedom..but just recently i overheard that one cat died in front of the house and somebody said maybe it is because of the dog..owh..maybe that's why my owner dont let me going out by myself, its too dangerous...but still, i want to see the real world..i want to meet my other own species...yess..i need friends of my own species..anyone want to be my friend?

owh..did i tell you, that i just being yet fully owner said that's to reduce my habit- spraying here and there..i hope it works..

Tuesday, 6-Apr-2010 18:04 Email | Share | | Bookmark
a good reminder

The smell of is so good, and the sound of chirping birds really remind me of Him. As early as 5 o'clock birds have started their day. Yes.5 oclock. They started making thier sound that always wake me up. Not just typical sound, they are zikir-ing i guess..non-stop..uh..while me?i'm still lying on my bad i am. Oh..their chirp is really a good reminder to me..

"Those who believe (in the Oneness of Allah - Islamic Monotheism), and whose hearts find rest in the remembrance of Allah, Verily, in the remembrance of Allah do hearts find rest." (Ar-Ra'd:28)

Thursday, 11-Feb-2010 02:04 Email | Share | | Bookmark


Good friends are hard to find, harder to leave, and impossible to forget -annonymous

Monday, 6-Jul-2009 07:39 Email | Share | | Bookmark
the wedding

View all 15 photos...

Saya rasa sungguh bertuah berpeluang melihat perkahwinan adik ipar macik saya yang menetap di Australia beberapa bulan lepas. Mmg best sbb perjalanan saya ke sana telah disponsor oleh macik dan so lucky to have aunty and uncle like them!. Suami macik saya adalah org Melayu tp warga Australia.

Mengikut cerita yg saya faham, ayah kepada suami macik saya (saya panggil dia Tok Yon) sebenarnya berasal dari Melaka tp telah berhijrah ke Christmas Island untuk bekerja. Masa tu Christmas Island masih lagi dibawah jajahan Singapura. Tp pada tahun berapa entah(saya pon tak pasti), Australia telah membeli Christmas Island. Kerajaan Australia telah memberi pilihan kepada semua penduduk Christmas Island yang kebanyakkannya dari Melaka dan Singapura, samada nak menetap menjadi warga Ausie atau balik ke negara masing2. Atok Yon dan sebilangan besar orang melayu memilih untuk menetap di Perth. Sebab tu sampai sekarang byk orang Melayu di Perth. Macam tula lebih kurang sejarah keluarga pacik saya. Macam mana macik saya yg kat Malaysia ni kenal ngan pacik saya kat Perth?Saya rasa tak perlulah saya cerita.Itula yg dikatakan jodoh.

Ok. Back to my journey,saya tak pergi sorang2, tapi ditemani oleh 2 org lagi adik saya. Nampaknye saya jadi leader dlm journey ni.Byk gile barang kiteorg bawak. 3 luggages+ 3boxes. Don’t get me wrong. Barang2 kiteorg cume 2 beg je, the rest adalah barang yang dikirim oleh macik saya, termasuklah set Tupperware, keropok lekor, dan kuih muih tradisional. Huh, nasib baik tak kene rampas masa kat airport. Macik saya banyak kali pesan airport dkat Ausie ni mmg strict. She said, if ever they want to take anything during inspection, let them take it, don’t argue, or you will be in trouble.

Well, since mereka ni berasal dari Melaka, preparation for the wedding very much macam kat Malaysia. In fact, they even bought bunga telur and bunga manggar from Malaysia. Petang satu hari sebelum wedding, rumah atok Yon dah dipenuhi dengan orang2 dapur untuk merewang (potong bawang dan persiapan barang untuk masak). See, even at Australia, mereka masih mengamalkan gotong-royong. Beberapa orang kampong dari Melaka telah diterbangkan khas ke Ausie untuk masak nasi minyak. Kemeriahan suasana untuk preparation ni mmg macam kat Malaysia. Saya tak rasa pon macam di negara orang masa tu. Kerja masak2 ni berlarutan sampaila keesokkan paginya.

marsh mellow bakar..

Wedding tu diadakan di dewan yg disewa khas. Masakkan yg sdh siap dimasak dibawa ke dewan pagi2 lagi. Walaupun kat Malaysia skarang dh biasa dgn hidangan buffet, tp kat sini, makanan akan dihidangkan bila tetamu dtg. Maknanya lebih banyakla tenaga manusia yang diperlukan. Mereka telah menggupah budak2 melayu yg masih high school kat sana sbg penanggah.

Walaupun dah berapa puluh tahun family pacik saya menetap di Ausie tp mereka masih tidak melupakan adat dan budaya melayu. Saya sungguh kagum sbb kat sana ade pasukan kompang dan persatuan silat.

Hari tu dewan mmg penuh dgn orang melayu dari Malaysia, Singapura, Christmas Island dan Australia. Diorang cakap if ade function macamni jela orang2 Melayu dapat berkumpul.

Saturday, 4-Jul-2009 16:58 Email | Share | | Bookmark
Thank you Allah


Never could I imagine, in just a blink of an eye, my atok’s life has changed tremendously. He got stroke and paralyzed half of his body. He couldn‘t do his routine without the help of others. Last time, during problem based learning (we used to call it PBL), I had learned about this disease, but I couldn’t be much bothered plus nothing much absorbed in my head. Having to look after my atok for about 3 weeks has taught me a lot of things. Most importantly, I started to realize how I should be more grateful being given a good health. Alhamdulillah. Just imagine, one moment you can eat whatever you want by yourself, another moment you need to eat only liquid via rest tube. Even so, my atok’s situation is not as bad as other people who suffered other kind of diseases. At least he had been given opportunity to enjoy good health previously.

During my clinical practice just recently, I happened to meet this 4 year-old, cute girl but helpless who has blood clot in the brain due to involved in a car accident 2 years ago and consequently unable to walk and talk. What a pity. Another patient was a boy who is only 14 but has suffered brain tumor. While there are so many people suffered incurable diseases but still grateful and strong enough to continue their life, we who are healthy, keep complaining why we are too skinny, or too fat, or so fair or so dark, or whatever things that we do not satisfy about ourselves. How ungrateful we are. Astaraghfirullah. Sometimes, we forgot that being healthy is a nikmat until it is taken away…

It reminds me a song entitled Demi Masa by Raihan ;

Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara,
Sihat sebelum sakit,
Muda sebelum Tua
Kaya sebelum Miskin,
Lapang sebelum Sempit,
Hidup sebelum Mati

Say: "It is He Who has created you (and made you grow), and made for you the faculties of hearing, seeing, feeling and understanding: little thanks it is ye give." (Al-Mulk: 23)

[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify